Beauty-поради 

Як очистити шкіру за допомогою домашніх засобів

Шкіра потребує регулярного якісного очищення. Застосування косметики, пил, шкірний жир, все це сприяє забиванню пір, що, у свою чергу, призводить до виникнення запалень та висипань.

Щоб уникнути цього, необхідно користуватися спеціальними засобами. 

З чого приготувати маску

Найкраще для цього підходять маски, що очищають, приготовані в домашніх умовах. Зробити їх нескладно. Для цього доведеться заглянути в холодильник і вибрати компоненти, що найбільш підходять для маски. Наприклад:

  • пластівки Геркулес;
  • молоко та кисломолочні продукти;
  • желатин;
  • дрожджі;
  • яйце;
  • li>
  • масло;
  • овочі.

Все це недорогі продукти, при цьому їх поєднання з іншими продуктами має гарний очищаючий ефект.

Рецепти

Розглянемо найпопулярніші рецепти таких масок:

  1. Желатинова. Звичайний желатин розчиняють у молоці в пропорції 1 до 1. Щоб маса стала однорідною, змішані компоненти розігрівають на водяній бані. Потрібно дочекатися, щоб желатин повністю розчинився. Після цього суміш необхідно відставити остигати. Коли маса охолоне, до неї додають білок одного яйця і ретельно перемішують. Отриману речовину наносять на шкіру обличчя та залишають на 20-30 хвилин. Після цього її можна зняти як плівку або змити за допомогою теплої води. Такий засіб добре видаляє забруднення і позбавляє чорних крапок.
  2. Вівсяна.Геркулесові пластівці необхідно залити окропом або гарячим молоком і залишити запарюватися на 30 хвилин. Після цього суміш можна наносити на особу, де її залишають на 15-20 хвилин. Засіб очищає пори і при цьому живить шкіру. Дрожжева. Для її приготування в одну столову ложку дріжджів додають 3% перекис водню. Масу змішують до утворення однорідної консистенції. Якщо шкіра занадто суха, можна додати жирну сметану або вершки. Речовину, що вийшла, наносять на обличчя на 15 хвилин, після цього ретельно змивають. Суміш не тільки очищає шкіру, а й освітлює її, а також звужує пори. Білка одного яйця збивають до утворення стійкої піни, після цього додають 2 чайні ложки соку. лимона і кілька крапель олії чайного дерева. Суміш наносять на особу на 10-15 хвилин. Після чого змивають.
  3. Молочна. Для її приготування знадобиться столова ложка сиру, шкаралупа одного яйця, яку необхідно подрібнити вручну або за допомогою кавомолки, молоко. Всі компоненти ретельно перемішуються, після цього наносяться на обличчя на 20-25 хвилин. Такий засіб очищує та зволожує суху шкіру.

Интересные новости: