Здоров'я 

Як зменшити талію в домашніх умовах: поради та рекомендації

«Проблемна» талія – це результат неправильного способу життя та харчування. Не варто в гонитві за стрункістю розраховувати на якісь чудодійні «пігулки», які нібито здатні замінити жінці здоровий сон, правильне харчування та фізичну активність. Усі представниці прекрасної статі з ідеальними пропорціями дбають про своє тіло день у день. Який треба вести спосіб життя, щоб талія завжди залишалася витонченою?       

Харчування

  • Виключити алкоголь та пиво. Алкоголь сприяє затримці води у тканинах, тому провокує набряклість та візуально додає тілу об’єму. До того ж, спиртні напої уповільнюють метаболізм. Про пиво взагалі не може бути й мови: «пивні» животики повинні залишитися прерогативою виключно чеських чоловіків. Зменшити кількість здоби та вуглеводів. Багато знаменитостей повністю відмовилися від хлібобулочних та кондитерських виробів. По-перше, через них «зростають боки» і утворюється целюлітна кірка. По-друге, у сучасний хліб та цукерки кладуть такі речовини, які важко назвати корисними для організму.
  • Харчуватися відповідно до біоритмів. Наш організм влаштований таким чином, що у певні години дня він засвоює добре певну їжу. Тому для схуднення не обов’язково голодувати чи відмовлятися від маленьких «радощів», потрібно лише правильно скласти графік харчування: вся жирна і вуглеводна їжа повинна вживатися в першій половині дня. Тоді вона не відкладеться на талії.
  • Відмова від «шкідливих» жирів. Рослинні натуральні жири просто потрібні організму. А ось копченості, смажені страви та фаст-фуд аж ніяк не додають гарного самопочуття. Тому краще скоротити кількість “шкідливих” жирів до мінімуму.

Йога

У домашніх умовах найзручніший спосіб опрацювати м’язи талії – це зайнятися йогою. Ця фізична практика відома тим, що вона здатна ефективно спалювати жир, зміцнювати глибинні м’язи преса. і перетворювати тіло. До того ж багато асан легкі у виконанні і підійдуть навіть людям з хронічними захворюваннями.

Ефективний комплекс для тонкої талії повинен обов’язково включати асани «Човен», «Планка», «Бічна планка» та різні скручування.   

Фітнес

Якщо йога з якоїсь причини не підходить жінці, то в арсеналі жінки, що худне, залишається біг, кручення обруча і комплекс стандартних вправ.

Біг давно вже себе зарекомендував, як чудовий спалювач жиру. Тіло під час пробіжки включає в роботу всі м’язи, а рясне потовиділення виводить зайву рідину.

Кращий друг тонкої талії – це обруч. Обертаючи навколо «проблемної» зони, він прискорює кровообіг, підвищує тонус м’язів і розбиває жирові відкладення. Щоб підвищити ефективність тренувань з обручем, краще придбати снаряд із вбудованими кульками, присосками чи виступами. Для любительок ноу-хау розроблені хула-хупи із вбудованими лічильниками калорій, які повністю дозволяють контролювати фізичне навантаження.     

Интересные новости: