Здоров'я 

7 секретів успішної медитації

Медитація – корисний інструмент, за допомогою якого можна підвищити стресостійкість, розібратися в собі, позбутися всепоглинаючої втоми. Медитації бувають різних типів і ставлять перед собою різні завдання, тому не варто думати, що цією духовною практикою займаються лише ченці Тибету, які прагнуть відкрити в собі «третє око».

Найпростіша медитація, якою може займатися будь-яка людина – це медитація на розслаблення та оновлення свідомості. Сенс полягає в тому, щоб зайняти зручну позу сидячи або лежачи, глибоко дихати і з кожним видихом уявляти, як кожна частина тіла, починаючи з п’ят і закінчуючи маківкою, розслабляється і наливається вагою. Не можна впускати в голову сторонні думки, потрібно тільки стежити за диханням і тим, щоб кожна частинка тіла залишалася розслабленою.

Яким би типом медитації не займалася людина, їй буде корисно знати сім секретів, які зроблять це заняття ще ефективнішим.

Секрет №1

Немає єдино правильної пози для медитації. Ви повинні вибирати те положення тіла, в якому повністю зможете розслабитися. Якщо для цього потрібно лягти на підлогу чи сісти у м’яке крісло – будь ласка! У позі лотоса медитують лише просунуті йоги: їм настільки комфортно в такому положенні, що вони справді можуть розслабитися і навіть заснути. Непідготовленим людям навіть не варто займатися такою практикою.

Секрет №2

Щоб досягти глибокого та цілковитого розслаблення, необхідно ретельно внутрішнім поглядом «опрацьовувати» кожну ділянку тіла, кожен палець, кожну групу м’язів. Іноді корисним буває повернутися до «проблемного» місця знову.

Позбавлення м’язових затискачів необхідне не тільки для медитації, але для здоров’я в цілому: у зонах підвищеної напруги порушується циркуляція крові. Якщо вам вдасться по-справжньому розслабитися, то органи краще збагачуватиметься киснем та поживними речовинами.  

Секрет №3

Люди, які зазнали на собі очевидної користі медитацій, намагаються медитувати не лише у вечірні години, а й у ранкові. Якщо час обмежений, то краще віддати перевагу вечірній медитації, оскільки вона позбавить надокучливих думок, які заважають вночі заснути.

Интересные новости: