Здоров'я 

7 способів перемогти хронічну втому

Хронічна втома – вічний супутник сучасної людини. І справа не тільки в тому, що люди зараз працюють більше, ніж це було сто років тому. Навпаки, жителі мегаполісів рухаються мало, схильні до впливу не тільки екологічних забруднень (повітря, води тощо), а й інформаційних перевантажень. Як результат: відновлення після стандартного робочого дня триває не так швидко, як хотілося б. 

Як же впоратися з цим неприємним станом, коли навіть піднятися з ліжка вранці стає дуже складно?  

Нормалізувати сон

Повне відновлення сил відбувається у людини лише під час якісного сну. Недостатньо лягти о 24:00 та поспати 7-8 годин. Вчені довели, що фізичне та ментальне оновлення відбувається саме з 22:00 до 24:00. Потім мозок прокидається і починає вирішувати свої проблеми, тобто. бачити сни.  Ось чому так важливо опинитися в ліжку до того, як годинник проб’є опівночі.

Нормалізувати раціон

Можна, звісно, ​​пити літрами кави. Але якщо ресурси витрачені, то на якомусь етапі кава перестане бадьорити, зате збільшить дратівливість та додасть проблем зі сном. Набагато ефективніше – збагатити свій раціон вітамінами, відмовитися від важкої жирної їжі та їсти більше продуктів із вмістом йоду. 

Уникати негативу

Якщо постійно обговорювати втому, можна зовсім «розклеїтися». Немає сенсу постійно говорити про погане самопочуття – потрібно активно працювати над усуненням симптомів млявості та слабкості. Також не варто людям із синдромом хронічної втоми слухати сумну музику, дивитися драматичні фільми та заглиблюватися у проблеми колег.

Займатися медитацією

Багато хто вважає, що медитація у повсякденному житті марна. Насправді, це найдієвіший спосіб позбутися інформаційних «забруднень» і дати своєму мозку перепочити. Сенс медитації в тому, щоб хоча б на кілька хвилин позбавити голову будь-яких думок і подразників. А що ще потрібне для повноцінного оновлення?

Интересные новости: