Beauty-поради 

Ефективні методи лікування мозолів на ногах

Мозолі на ногах – досить поширена проблема, яка не завдає жодної шкоди здоров’ю, проте завдає дискомфорту і часто приносить болючі відчуття.

Види

Мозолі бувають декількох видів:

  • Сухі. Такі нарости найчастіше утворюються у людей, які страждають на ожиріння, а також у дівчат, які воліють виключно взуття на високих підборах. Це щільні потовщення, які розташовані глибоко під шкірою, і складаються в основному з клітин, що відмерли.
  • Мокрі. Можуть утворюватися у людей будь-якої статі та віку, внаслідок натирання шкіри. Ознаками появи такої мозолі є почервоніння та припухлість. Кров’яні відносяться до цього типу і відрізняються тільки виникненням пошкодження судини. Часом вони можуть наповнюватися не тільки кров’ю, а й гноєм, і в цьому випадку слід негайно звернутися за допомогою до фахівця.

Лікування

Від проблеми можна позбутися кількома способами:

  • Почати варто з відмови від незручного взуття та придбання шкарпеток, які будуть берегти шкіру від натирання та травмування.
  • Мокрі нарости в жодному разі не можна розкривати, тому що це може призвести до потрапляння інфекції у кров. Шкіру навколо і безпосередньо на освіті необхідно обробляти антисептиком кілька разів на день. Краще не використовувати пластирів.
  • Сухі нарости слід спочатку розм’якшити за допомогою ванн, мазей або пластирів. У цьому допоможуть саліцилова мазь або крем, що розм’якшує. Будь-які вибрані засоби необхідно наносити виключно на саму мозоль, але спочатку потрібно розпарити ноги за допомогою сольової ванни. Далі – відмерлі тканини обережно знімаються, для цього підійде небезпечна бритва або лезо.

Якщо народні засоби не допомогли у боротьбі з недугою, слід звернутися до клініки для подальшого хірургічного втручання.

  • Шліфування. Ця процедура безболісна, але містить у собі величезний недолік: вона полягає лише у знятті зовнішніх шарів, що заважають, проте корінь залишається і через кілька місяців проблема знову дається взнаки.
  • Лазерна корекція. Дозволяє швидко і якісно раз і назавжди позбавиться від наросту, не зачіпаючи при цьому здорових клітин. Висока температура лазера не тільки дезінфікує, а й створює сприятливий ґрунт для швидкого загоєння шкіри.
  • Кріотерапія (використання рідкого азоту). Ця процедура не така дорога, як видалення лазером, але має той же принцип і триває набагато довше і болючіше.

Мозолі на ногах можна і потрібно лікувати. Головне, вибрати найбільш дієвий та доступний спосіб. Почати можна із домашніх рецептів. Якщо проблема не йде, зверніться до медичного закладу.

Интересные новости: