Работа, карьера, бизнес 

Як організувати гру в покер з друзями

Популярність покеру незаперечна. Колись в нього грали тільки в закритих клубах або вдома. Домашній формат гри в покер — традиційний. Решта видів — це його варіації, які формувалися під впливом часу. Зараз гра доступна в онлайн, офлайн покер-румах. Деякі любителі покеру на гроші воліють збиратися з друзями вдома. Для багатьох таке дозвілля — відмінний привід зібратися в близькому колі. Адже організувати вечір гри з друзями нескладно.

Офлайн-гра вдома
Російське законодавство дозволяє проводити азартні розваги на гроші. Але стягувати комісійний збір з турнірного внеску або розіграних банків не можна. Дотримання цього правила дозволяє організувати дружні посиденьки або турнір. Кримінальна та адміністративна відповідальність в цьому випадку не передбачається. Неприпустима організація покеру на гроші в закладах громадського типу. Дозволяється грати вдома, в номері готелю або на роботі.

Eстаткування
Для приватних зустрічей рекомендується використовувати покерний інвентар. Крім колоди карт, будуть потрібні фішки. Купити набір можна в звичайних магазинах або в інтернеті. У стандартні комплекти входять:

Карткові колоди.
Фішки різного кольору і гідності.
Підрізна карта.
Сукно.
Фішки «Баттон».
Використання набору дозволить уникнути ряду проблем:

Плутанини і помилок.
Необхідності розмінювати гроші.
Незручності.
Витрат часу на фінансові взаєморозрахунки.

При використанні інвентарю гра проходить динамічно. Учасники не відволікаються на сторонні фактори. Якщо докупити додаткові фішки, можна організувати гру для великого числа гостей і влаштувати повноцінний покерний турнір.

Бувають комплекти з доповненнями — сукном, кнопками «Олл-ін», «Великий Блайнд» і «Малий Блайнд», ящиком для фішок. Ціна бюджетного набору починається від 1000 рублів. У таких комплектах фішки маленькі, легкі і незручні. Рекомендується купувати аксесуари за 4000 рублів і дорожче — вони якісні.

Програмне забезпечення
Щоб організувати вдома турнірне змагання, доведеться турбуватися питанням автоматизації управління процесом. Кращий варіант для цього — спеціальний додаток з таймером. Є програми для комп’ютерів і мобільних пристроїв.

У додатку доступні:

Індикатор загального часу.
Повідомлення про зростання блайндов.
Повідомлення про перервах.
Система підрахунку призових місць і розмірів винагород.

Подібних програм пропонується багато. Найбільш оптимальними є наступні:

Покер таймер блайндов — найпростіший софт. Є налаштування обов’язкових ставок, анте і часу тривалості рівня. Доступно безкоштовне використання. Підтримується російськомовний інтерфейс.
Talking Poker Timer — зарубіжна розробка, ціна — 179 рублів. Програма адаптована під різні пристрої. Є звукові оповіщення, настройка індивідуальних параметрів. Немає російськомовної версії.
Покер таймер — безкоштовна програма для проведення приватних турнірів. Є опція відстеження статистики.
Time Blindz Poker — кілька опцій налаштування параметрів, доступ безкоштовний.
Спеціалізований софт дозволяє провести турнір, не відволікаючись на організаційні питання і уникнути помилок при розрахунку розміру призів і оголошенні зміни рівнів.

Як уникнути спірних ситуацій
Дотримання правил — основна умова в будь-якій грі. І домашній покер не виняток. Тут немає круп’є і менеджерів, як в казино. Тому можуть виникнути спірні моменти. Щоб такого не сталося, потрібно заздалегідь подбати про роздруківці для учасників правил і таблиці комбінацій. Про те, як будуть вирішуватися спірні ситуації, необхідно домовитися до початку сесії. Дотримання правил і угоди допоможе уникнути конфліктних ситуацій і неприємних наслідків.

Перед зустріччю обговорюються наступні моменти:

Розміри обов’язкових ставок.
Ліміти внесків.
Порядок докупкі фішок.
Вибір банкіра.
Вихід з-за столу.
Умови для відіграшу.
Час закінчення сесії.

Интересные новости: