Полезное 

Працевлаштування столяром в Польщі: обов’язки, заробітна плата, вимоги до претендентів

Польща – одна із країн, куди виїжджають на заробітки мільйони українців. Тут можна легально працевлаштуватися та отримувати зарплату, яка у кілька разів вища, ніж в Україні. Робота столяром в Польщі користується попитом серед українців. Які вимоги у роботодавців та скільки отримує столяр?

Робочі обов’язки столяра в Польщі

Столяр – одна з найпопулярніших спеціальностей у Польщі. Попит ринку праці досить великий – поляки часто роблять ремонти, переїжджають, займаються оновленням меблів. Польські компанії отримують безліч замовлень на збирання меблів, їх ремонт або заміну оббивки.

Робота столяром у Польщі

Робота столяром у Польщі пов’язана з різними ремонтними роботами з меблями:

  • виробництво дерев’яних сходів та балюстрад, дверей, комодів, ліжка, стільниць та кухонних шафок, піддонів для перевезення котлів та бойлерів;
  • робота зі столярними верстатами, а також їхнє технічне обслуговування;
  • монтаж дерев’яних виробів;
  • робота з фанерою;
  • складання меблів у замовників.

Робота за кордоном зварювальником, столяром, арматурником – легальна. Офіційне працевлаштування у сфері будівництва передбачає соціальні гарантії, чітко встановлений робочий графік, своєчасну оплату праці та доплату за підвищеною в 1,5-2 рази ставкою за відпрацювання додаткового часу, медичну страховку.

Також багато польських роботодавців пропонують іноземним працівникам житло, яке коштуватиме менше, ніж оренда квартири. Оплата за житло буде складатись тільки з оплати за комунальні послуги.

Оплата праці та міста для працевлаштування столяром

Зарплата столярів залежить від досвіду та професійних навичок, фірми-роботодавця, кількості відпрацьованих годин. Мінімальна оплата праці для столярів з досвідом – 15 злотих за годину, максимальна – 27 злотих за годину. Помічник столяра може отримувати 14-17 злотих на годину. Робочий графік складає 8-10 годин із одним вихідним на тиждень. Графік може змінюватись в залежності від кількості замовлень.

Працевлаштуватись в сфері будівництва не складно, адже вакансій дуже багато. Знайти роботу в будівництві можна в Гданську, Варшаві, Любліні, Познані, Ополе, Хшануві, Лодзі, Жешуві та інших польських містах.

Вимоги до претендентів на роботу

Робота на будівництві в Варшаві та інших містах столяром є для кваліфікованих фахівців, також важливий досвід роботи за фахом. Найчастіше у вакансіях зустрічаються такі вимоги:

  • вік – від 18 до 45-55 років;
  • відсутність медичних протипоказань та шкідливих звичок;
  • мотивація до роботи та витривалість;
  • досвід роботи столяром від 1 року;
  • додаткові вимоги – наявність водійських прав, знання польської мови, вміння працювати в команді.

Для тих, хто хоче працювати у цій сфері, є вакансії на посаду помічника столяра. Крім того, що не потрібний досвід роботи, на таку посаду не обов’язково знання польської мови. Пропрацювавши деякий час помічником, можна освоїти необхідні навички та через час знайти роботу столяром.

Интересные новости: