Полезное 

Поради батькам: як боротися з лінню дитини

Як побороти лінь дитини? Чому взагалі діти раптом починають лінуватися? При спостереженні за їх розвитком стає очевидним факт — немає більш працелюбних, цілеспрямованих і допитливих дослідників. Бажання дитини все знати сильніше будь-яких перешкод. Для маленького дослідника не існує слів «не вмію». Якщо він чогось не може, буде повторювати свої спроби нескінченно, поки не вийде. Як взагалі при таких задатках може розвиватися лінь? Так ось, дорогі батьки, ледачими маленькі учні стають під впливом дорослих, через дорослі помилки у вихованні і підготовці до школи, неправильний приклад.

Боротися з лінню дитини — що це значить? Принципи дошкільного розвитку дитини

Є речі, які не дають можливості рухатися до успіху. Вони заважають дітям правильно розвиватися. Це речі, які були упущені в процесі дошкільної підготовки:

  • несамостійність;
  • відсутність дисципліни і навичок самоорганізації;
  • відсутність потрібних для успішного навчання здібностей;
  • недостатня мотивація;
  • невміння вирішувати складні завдання;
  • фізична неготовність до виконання всіх вимог батьків і вчителя.

Наприклад, малюк не може в один момент стати самостійним, відповідальним, якщо до цього мама постійно перехоплювала ініціативу і сама контролювала всі сфери дитячого життя. Здатність до планування — це одна з вироблених звичок, над якою теж повинні попрацювати дорослі. Майбутнього школяра потрібно привчати до дотримання режиму з ранніх років, займатися і грати приблизно в одні і ті ж години, правильно розподіляти час і енергію. До школи дитина повинна навчитися читати. Деякі батьки вважають, що це робота педагога — вчити малюка читання. Почасти так. Але уявіть, як буде відчувати себе маленький школяр, який читає погано, коли потрібно прочитати і зрозуміти умову задачі, вивчити тему в підручнику.

Позбавити дитину від ліні ще до того, як вона з’явилася, можна за допомогою грамотної системи раннього розвитку. Навчання в 5 -11 років має бути:

  • цікавим;
  • регулярним;
  • різнобічним;
  • відповідним віку малюка.

Розвивати потрібно все здібності, які можуть допомогти в навчальному процесі: розум, посидючість, вольові якості, комунікабельність, творчий, емоційний інтелект, інтерес до знань.

Ефективні способи позбавити дитину від ліні. Як мотивувати школяра?

Перший крок, який напевно допоможе перемогти лінь дитини, — батьки повинні самі вчитися працьовитості, розділяти з малюком його інтереси і захоплення, підтримувати і всіляко заохочувати дитячу ініціативу.

Для багатьох батьків велика проблема — змусити учня без нагадування, швидко виконувати свої обов’язки (прибирати в будинку, робити уроки). Виявляється, зацікавити малюків і маленьких школярів не так вже й важко. Досить поставити в розкладі після уроків сімейну прогулянку або настільні ігри, а після прибирання перед сном виділити час на перегляд улюбленого фільму (мультфільму). За такої умови дитячий ентузіазм в обов’язкових справах помітно збільшується.

Велику користь в інтелектуальному і особистісному вихованні грають розвиваючі курси для дітей в Україні. У школі ментальної арифметики Соробан ®, наприклад, щоб відучити дитину від ліні, розвивають дитячий розумовий потенціал і вчать максимально його використовувати в навчанні, саморозвитку. Учні не тільки покращують успішність з багатьох предметів, зокрема з математики, а й вчаться наполегливо працювати, щоб вирішити поставлені завдання. А це якість є однією з тих, що не залишають шансу ліні.

Интересные новости: